Instructeurs

Image

Chris Muller, Msc.

Aware Parenting Instructeur - level 2 & regio-coordinator Nederland

Chris Muller is regio coordinator Aware Parenting Nederland. Zij was de eerste level 2 Aware Parenting instructeur in Nederland en oprichtster van Aware Parenting Instituut Nederland, op basis van de filosofie van Aletha Solter. Chris geeft het Aware Parenting Academy jaarprogramma. Chris is tevens psycholoog (MSc) en counsellor & coach in de Transactionele Analyse (BTA). Zij geeft naast de opleiding, trainingen, online cursussen en 1-1 begeleiding aan ouders en professionals.

Chris wordt gedreven door een enorme commitment om kinderen te helpen op te kunnen groeien in een fijne, blije en veilige omgeving. Zij helpt ouders om de opvoeding van hun kind weer vreugdevol, licht en liefdevol te maken. Door mensen op geheel eigen en liefdevolle wijze mee te nemen op een pad vol inzichten en praktische kennis, groeit het vermogen bij ouders om op zichzelf te vertrouwen, hun eigen oude patronen vanuit de baby- en kindertijd te doorbreken, speelsheid in henzelf terug te brengen en in verbinding te leven met zichzelf, elkaar en hun kind.
Image

Eline Weijers

Aware Parenting Instructeur - level 2

Mijn passie en missie is om binnen gezinnen bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Als kind las ik al graag levensverhalen. Ik ben gefascineerd door prille liefdes, heftige ruzies, dotjes van kinderen en het trieste van afscheid nemen voor altijd. Als coach & trainer begeleidde ik bij bedrijven leidinggevenden en professionals om effectiever en gelukkiger te zijn: begrijpen wie je bent, wat je wil en dat ook gaan doen.
 
Tijdens de zwangerschap van mijn zoon kwam het boek ‘De taal van huilen’ van Aletha Solter in mijn handen. Ik las het en huilde. Zo veel herkenning hoe ik mijn zoon wilde opvoeden. Vanuit verbinding, aandacht, erkenning voor alle gevoelens en met oog voor zijn behoeftes en onvermogen. Dat hij diep van binnen voelt ‘ik ben oké’.  In 2014 startte ik mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart en in 2015 werd ik Aware Parenting instructeur.
Image

Laura Verboom

Aware Parenting Instructeur

Pedagoog, Aware Parenting Instructor en moeder van drie kinderen (2, 5 en 7 jaar). Tijdens en na mijn opleiding heb ik o.a. gewerkt als pedagoog binnen de crisisopvang, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang. In 2015 zijn wij geëmigreerd naar Andalusië, Spanje. Samen met mijn man Jesse richten wij ons op de ondersteuning van jonge gezinnen en alle individuen die hier onderdeel van zijn. We werken graag intensief en kortdurend.

Aware Parenting Academy

Image

Carina van den Brink (lichting 2021)

Aware Parenting Instructeur 

Bam! Bam! “Nu stoppen met vechten!” Boos trek ik mijn kinderen uit elkaar. Ik hoor mijzelf schreeuwen. Was ik dit echt? Zo wilde ik helemaal niet zijn als moeder. Gelukkig ben ik nu met behulp van Aware Parenting wél een liefdevolle geduldige moeder voor mijn vier kinderen, die ik samen met mijn man van God gekregen heb.

Ik geloof dat iedere moeder geduldig en liefdevol kan opvoeden wanneer zij goed voor zichzelf leert zorgen en ze herkent wat haar kind wil vertellen met zijn gedrag. Zij en haar kinderen worden hier gelukkiger van. Haar kinderen zullen niet meer beschadigen door haar gedrag, maar juist opgroeien tot intellectuele, sociale en emotioneel stabiele volwassenen.

Ik begeleid (christelijke) moeders die klaar zijn met hun eigen ongeduld en gemopper naar hun kinderen toe, om liefdevol en geduldig te blijven zonder grenzeloos of te streng te worden. In het gezin komt hierdoor meer liefde, blijdschap en vrede.

Wat je verder van mij moet weten: ik ben goudeerlijk, zonder opsmuk en een tikkeltje chaotisch. Ik ben in de “waarom fase” blijven hangen en houd er daarom meer van om de oorzaak van gedrag te achterhalen dan om opzoek te gaan naar “labels”.

Image

Damiët van Stek (lichting 2021)

“Weet je wat zo fijn is Damiët, bij jou doe ik nooit iets fout”.

Ze is voor de vierde keer bij mij op gesprek en haar opmerking raakt me. Want dat is precies waar mijn werk wat mij betreft over gaat. Je doet het niet fout. Ik leer je tijdens een traject in vertrouwen en in verbinding je eigen weg te vinden in het ouderschap. En natuurlijk vanuit de drie pijlers van Aware Parenting, veilige hechting, zonder straffen en met aandacht voor het ontladen van prikkels en trauma voor ouder én kind. Jullie band zal versterken, je ervaart meer plezier en gemak in het ouderschap. Je voelt je als moeder licht, grappig en vol zelfvertrouwen. You’ve got this!

Image

Benedicte Bernard (lichting 2021)

Ik geloof dat spel en plezier met kinderen ons dichter bij onze eigen natuur brengt. Het brengt een speelse creatief stuk in ons naar boven. Dit is een authentiek stuk van onszelf, als je vanuit dit punt kunt praten en handelen dan creëer je een sterke verbinding met je kind.

Ik beloof door mijn sessies dat je dit punt van authenticiteit kan aanspreken. Je krijgt hierdoor inzichten hoe spel invloed kan hebben op je gezin, hoe vreugdevoller en gemakkelijker opvoeding verloopt, je krijgt inzichten in eigen opvoeding en de opvoeding van je kinderen. Je zal meer jezelf voelen waardoor je beter voelt wat jij belangrijk vind, je zal sneller verbinding maken met je kinderen en hun behoeften beter begrijpen en hierop liefdevoller reageren. Kinderen pikken dit zeer snel op en zullen hier zichzelf meer kunnen zijn.

Ik doe dit aan de hand van individueel traject waar we samen op pad gaan om met deze inzichten aan de slag te gaan. Want door inzichten doorbreek je vele patronen bij jezelf en je kinderen. Met liefdevolle steun en begeleiding kan er op korte tijd veel veranderen.
Het groepstraject is vooral gericht op verbindend spelen. In deze workshops zie je wat spel voor jou kan betekenen en hoe jij het in leven kan neerzetten. Tussen de workshops kan je deze verbindende vorm van spelen oefenen. Zo zal spel meer geïntegreerd worden in je eigen leven. Meer spel is meer liefde, speelsheid, vreugde, inspelen op behoefte…

Om contact te maken met jezelf zijn er niet altijd woorden voor nodig. Daarom geef ik Yin yoga. Het is een zachte vorm van yoga. Het brengt meer verandering dan je zou denken. Je maakt intens contact met jezelf, je voelt je compleet. Vanuit deze innerlijke rust vindt je balans met jezelf en uit zich met in je gezin.
Voel je dat je kind zijn innerlijke rust mist en veel in het hoofd zit? Geef ik maandelijks kinderyoga sessies. Kinderen kunnen leren hoe contact te maken met eigen lichaam, we gaan ook de natuur in. Hier leren kinderen hoe ze hier kunnen bewegen en bouwen innerlijk rust op en zelfvertrouwen op.

Verbinding en plezier is voor mij allesomvattend. Het brengt mij naar het hier en nu en laat dat nu het grootste talent van kinderen zijn. Vandaaruit komt balans, creativiteit en liefdevolle relatie naar je kind toe.

Image

Jiska van Kasteel (lichting 2021)

Rootswork begeleidt jou als volwassene, ouder en/ of je baby. Samen ontrafelen we het pre- en postnatale verhaal. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van oa pre- en perinatale psychologie, “Je-geboorte-in-kaart”-coaching, Aware Parenting en lichaamsgericht coachen. Afhankelijk van je behoefte aan Integratieve baby therapie, Zwangerschapscoaching, Ouderschapscoaching, of Prenataal Trauma Coaching wordt er een op maat gemaakt traject ontwikkeld.
Image

Bijou Cloin (lichting 2021)

Ik geloof in mogen zijn wie je bent. Het is onze taak als ouders om onze kinderen in verbinding met hun authentieke zelf op te laten groeien. Om dat te realiseren mogen we naast aandacht voor de behoeften van het kind ook naar onszelf kijken. Durven we te kijken naar oude pijn uit onze kindertijd en onze eigen patronen? Verbinden met onszelf is daarbij essentieel. 

Ik help bewuste ouders ruimte te geven aan eigen emoties én die van het kind, zodat opgehoopte gevoelens ontladen kunnen worden en heling plaats mag vinden. Je hoeft je niet langer wanhopig te voelen over een huil- of driftbui van je kind. 

In september 2018 kwam mijn zoon ter wereld en werd een bewuste moeder geboren. Ik worstelde met gebroken nachten en het huilen van mijn zoon.  Mijn ontmoeting met Aware Parenting deed een passie in mij ontbranden en de opleiding tot Aware Parenting instructeur stookte dit op tot een laaiend vuur. Hoe ik mezelf zou omschrijven? Eigenzinnig, invoelend en kwetsbaar. In mijn jarenlange ervaring als GZ-psycholoog begeef ik me graag buiten de gebaande paden. Aware Parenting is een verrijking in mijn werk.
Aware Parenting geeft je vertrouwen in het ouderschap en brengt verdieping. Het helpt je naar je eigen pijn te kijken. Een opvoedfilosofie die je leidt om je kind op te laten groeien tot een authentieke, autonome volwassene vol zelfvertrouwen. 

www.bijoucloin.nl
info@bijoucloin.nl
Image

Annalies Buitenhuis (lichting 2021)

In mijn tien jaar ervaring als coach en trainer in het bedrijfsleven, zag ik dat (belemmerende) patronen en overtuigingen al in je jeugd worden gevormd. Dit maakte me nieuwsgierig naar ouderschap; want daar gebeurt blijkbaar veel. Als in je opvoeding de basis ligt, waarom daar niet beginnen? Toen ik zelf moeder werd, werd deze interesse echt aangewakkerd. Ik worstelde met het huilen van onze dochter, mijn eigen slaapgebrek en realiseerde me dat zij een belangrijke spiegel is voor mijn eigen gevoelens en overtuigingen.

De opleiding Aware parenting heeft me ontzettend veel gebracht, als vrouw, moeder en coach. Toen wist ik zeker, ik wil me als coach volledig richten op het ouderschap! Met mijn man ben ik het bedrijf Nola Knows gestart omdat onze dochter Nola (december 2017) onze inspiratiebron is. Samen ondersteunen we ouders in meer ontspanning en plezier in het ouderschap en verbinding met hun kind(eren). We geven ouders weer regie over het ouderschap, zodat ze vertrouwen en ruimte ervaren, hun eigen intuïtie kunnen inzetten en harmonie ervaren in hun gezin. Geen strijd meer, terugkerende worstelingen of ruzie met je kinderen en je partner!

Na de komst van ons tweede kindje (augustus 2021) willen we ons bedrijf stevig neerzetten en diverse (online) programma’s aanbieden.

Image

Vanessa Feenstra (lichting 2021)

Ik geloof erin dat elke moeder of vader, dichtbij zichzelf kan blijven en liefdevolle grenzen kan stellen, zonder dat het nodig is om straf of time outs te geven of veel te belonen. Misschien heb je al verschillende manieren geprobeerd die niet helpend zijn tot nu toe, bijvoorbeeld om beter te kunnen omgaan met driftbuien of om je kind(je) te laten meewerken bijvoorbeeld met aankleden en zindelijkheid. Ik gun je om meer zelfvertrouwen te hebben als ouder en om je ontspannen te voelen in situaties waarin je op het moment stress of druk ervaart. Sinds dat ik gestart ben met Aware Parenting een aantal jaren geleden, vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Waar ik eerder bepaald gedrag van mijn dochtertje helemaal niet begreep, is het nu allemaal een stuk logischer. Laten we samen jouw vraagtekens onderzoeken en de weg vrij maken naar meer logica en ontspanning in het ouderschap. Aware Parenting zou een standaard ‘cadeau’ moeten zijn voor elke (aanstaande) ouder.

Image

Willemijn van Duinen (lichting 2020)

In 2017 is mijn zoon Sjef geboren en hierdoor is ook de Mama in mij geboren. Voor mij stond mijn hele leven ondersteboven. In het prille moederschap werd ik vooral geraakt in mijn eigen onzekerheid en kwam vaak in mij naar boven 'niet goed genoeg te zijn'. Het vinden van de balans tussen de ruimte voor mijzelf en het verzorgen van mijn zoontje was een enorme uitdaging (soms nog steeds). Daarnaast zocht ik naar houvast rondom de opvoeding van kinderen. Ik dacht vanaf jongs af aan al. Dit kan toch anders? Zonder straffen, zonder belonen en opvoeden vanuit vertrouwen, liefde en connectie.

In 2018 ben ik in aanraking gekomen met Aware Parenting. Hier is voor mij een hele mooie reis begonnen. Voor mij is AWP de brug naar mijzelf geweest. Ik voel mij meer verbonden met mijn innerlijk kind en hierdoor meer verbonden met mijn zoon. Door AWP ben ik verbonden met wie ik ben en wat ik graag wil geven aan andere ouders en kinderen.Ik geef Wombheart healings, 1-1 trajecten, Vrouwencirkels en de Women medicine reis.

Image

Angelique Franken (lichting 2020)

Ouderschapscoach en moeder van twee heerlijk eigenzinnige, gevoelige kinderen.

Voor mij is Liefdevol Ouderschap enerzijds inzicht krijgen in het gedrag en de behoeften van je kind én anderzijds meer bewustzijn krijgen op je eigen behoeften, grenzen en triggers. Het nog beter leren kennen en afstemmen op je kinderen én tegelijk die innerlijke reis in jezelf aangaan, brengt meer rust en verbinding in je gezin. 

De mooie filosofie en de praktische tools van Aware Parenting  bieden een fijne ondersteuning op deze reis en is zo waardevol dat ik mijn kennis en  ervaringen met liefde deel in mijn  praktijk om zo nog veel meer ouders te inspireren en te ondersteunen op hun weg naar een Liefdevol ouderschap!  

Image

Lijkt het jou geweldig om de Aware Academy te doen?

Neem dan contact met ons op:

Image