Image

Aware Parenting Weekend

Wees Welkom op het Aware Parenting Weekend

met verschillende Aware Parenting workshops op basis van het werk van Dr. Solter.

 

2023

Aware parenting is gebaseerd op:

Image

Veilige hechting

Attachment Parenting, Natuurlijk Ouderschap

Image

Niet straffen / belonen

Onvoorwaardelijk en democratisch ouderschap

Image

Verwerking van emoties en trauma

bij onze kinderen maar ook onszelf

De Basis

Aware Parenting is een opvoedfilosofie gebaseerd op het werk van Dr. Aletha Solter. Het gaat uit van vertrouwen. Kinderen veilig en in vertrouwen laten opgroeien. Daar hoort ook bij dat ervan uit gegaan wordt dat kinderen ‘goed’ worden geboren. Kinderen willen dus echt graag hun best doen en mee werken om er bij te horen. Kinderen willen zich eigenlijk echt niet “misdragen” of jou het leven moeilijk maken.

Ruzie, pijn doen of jou boos krijgen, is niet wat ze in hun hart willen. Ook al lijkt het er soms verdacht veel op, ze ervaren op dat moment vanalles waardoor het ze niet meer lukt.

Stress, trauma, onveiligheid en onveilige hechting hebben namelijk een enorm effect op kinderen (en helemaal hooggevoelige kinderen) en kunnen leiden tot gedragsproblemen rondom hechting, slaap, eten, concentratie, druk zijn, agressief gedrag, depressie, lichamelijke ziekte en meer.

De stress kan komen door kleine dingen, zoals een doktersbezoek, maar ook grotere gebeurtenissen zoals geboorte trauma, scheiding van de ouders of nu de situatie rondom corona. Gelukkig weten kinderen hoe ze dit kunnen verwerken.

Kinderen hebben een natuurlijk vermogen om stress en trauma’s te helen, door de gevoelens te ontladen via lachen, huilen en boos zijn. Wij kunnen kinderen daarin begeleiden en ondersteunen, waardoor ze weer in hun natuurlijke staat van joy en verbinding kunnen zijn.

Dit weekend is voor:

ouders en professionals die meer willen weten over Aware Parenting;
opvoeden van of werken met kinderen van 0 t/m 18 jaar

De workshops worden gegeven door deelnemers en oud-deelnemers van de Aware Parenting Academy!
Image
Image

Doe mee met het
AWARE PARENTING WEEKEND

met verschillende workshops van
deelnemers en oud-deelnemers
van de Aware Parenting Academy

Op naar een wereld vol liefde en compassie!