Voorwaarden om een gecertificeerde Aware Parenting instructeur level 1 te worden

Super leuk dat je Aware Parenting instructeur wilt worden of met Aware Parenting wilt werken. Als je Aware Parenting wilt onderwijzen als een officiële vertegenwoordiger van de Aware Parenting-benadering, volg dan de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Wat mogen gecertificeerde instructeurs?

Gecertificeerde Aware Parenting-instructeurs mogen de term “Aware Parenting” gebruiken in de titel van hun lessen, workshops en andere aanbiedingen, en zij mogen zichzelf Aware Parenting-instructeur, -begeleider, – coach of adviseur noemen. Zij werken zelfstandig en zijn geen werknemer of onderaannemer van het Aware Parenting Instituut. Je ontvangt Aletha Solter’s nieuwsbrief en wordt onderdeel van een wereldwijd netwerk van instructeurs. Certificatie tot instructeur is 2 jaar geldig en kan elke 2 jaar vernieuwd worden.

Als je geen gecertificeerde Aware Parenting-instructeur bent, staat het je vrij om mensen de theorie en praktische toepassingen van de Aware Parenting-aanpak te leren zonder gecertificeerd te worden. We verzoeken je om Aletha Solter als bron van jouw informatie te vermelden, en verwijzingen naar deze website en naar de boeken van Aletha Solter worden altijd op prijs gesteld. We verzoeken je echter de term “Aware Parenting” niet te gebruiken in de titel van je lessen, workshops of andere aanbiedingen (of in jouw persoonlijke titel of inloggegevens), tenzij je officieel gecertificeerd bent om deze benadering te onderwijzen. Dank je wel.

Hoe word je gecertificeerd?

Basis-Voorwaarden

Om de basis voorwaarden voor certificering level 1 up to date te laten zijn, vermeldt Aletha Solter ze alleen in het Engels op haar eigen website en staan ze niet hier. De voorwaarden voor iedereen ter wereld zijn: Klik hier voor de basis voorwaarden.

Onder die voorwaarden valt het doen van een introductieworkshop in Aware Parenting. Dat is een workshop, die wordt geleid door Aletha Solter of door een Aware Parenting instructeur Level 2 uit jouw land. Je kunt die workshop doen bij mij, Chris Muller, want ik ben immers level 2 instructeur en regio coördinator in Nederland. Klik hier voor deze workshop, getiteld Deep Dive in Aware Parenting of neem contact op. Je kunt die ook doen bij een andere level 2 instructeur. Kijk dan op awareparenting.nl.

Voorwaarden Nederland
Voorwaarden Nederland

Aanvullende voorwaarden die in Nederland gelden:

Optie 1) De Aware Parenting Academy, het uitgebreide complete jaarprogramma van regio-coordinator Chris Muller, MSc.

Optie 2) Een andere Aware Parenting opleiding (in overleg) + min. 10 mentoring sessies* + 10 proefclienten + 1 trial workshop

Optie 3) 6 maanden 1-1 Aware Parenting Mentoring* (18 sessies) +  10 proefclienten + 1 trial workshop

Klik hier voor informatie over en aanmelden voor een gesprek over de Aware Parenting Academy.
Klik hier voor contact over de andere mogelijkheden

*Bij een regio-coordinator (in overleg)

 

Betalings- en aanvraagprocedure

Nadat je aan alle bovenstaande vereisten hebt voldaan, kun je een aanvraag indienen om gecertificeerd te worden.

  1. Als inwoner van Nederland of Vlaanderen gaat je aanvraag naar Chris Muller, MSc.
  2. Via een betaallink kun je de betaling in orde maken en de procedure starten. De kosten om gecertificeerd te worden bedragen EUR 300.
    Klik hier om de kosten te voldoen.
  3. Na  ontvangst van jouw betaling, zal regio-coördinator Chris Muller contact met je opnemen en je laten weten hoe jij je applicatie formulier
    kan indienen en om een gesprek in te plannen.
  4. Een paar artikelen en informatiebladen zullen je worden toegestuurd om te lezen voor je interview.

 

Contact en vragen

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Chris Muller.